Bobby Bland, Maxine Brown, Ike & Tina Turner, Sly & the Family Stone, Greil Marcus, Mistery Train, Summer of Soul, Lonnie Smith, Randy Newman, Amor Propio, Trial, SOM DEL MONTSENY, Peter Green, John Mayall, Oriol Stardust, Toti Soler.

Ir a descargar

Reprenem l’activitat de “Guitarra, baix i bateria” després del descans estival i ho fem amb un petit replantejament: a partir d’ara el programa s’emetrà cada 15 dies, en comptes de la periodicitat setmanal que hem mantingut durant 10 TEMPORADES!

Després de tant de temps tinc la sensació d’haver arribat a un cert punt de saturació, com si ja hagués explicat tot el que volia explicar i hagués punxat la major part de la música que volia compartir amb els oients. Darrerament també hi ha hagut una proliferació de programes i podcasts molt interessants que cobreixen estils similars als que tractem nosaltres, i ja no trobo tan necessària (si és que ho ha estat alguna vegada) la nostra presència continuada.

D’altra banda, a la majoria d’emissores municipals de Catalunya, els col·laboradors no rebem cap retribució econòmica, i això sens dubte va en detriment de la dedicació i el temps que podem dedicar a la preparació dels programes. M’encantaria tenir els mitjans necessaris per fer el millor programa possible, però les coses són com són i no sembla que puguin canviar en un futur immediat.  

Una altra cosa que em fa moltíssima mandra és el tema de la difusió a les xarxes. Soc conscient que amb una mica més de feina en aquest sentit podríem arribar a molta més gent, cosa que també passaria si el programa fos en castellà, en anglès o en mandarí. Però no m’hi poso perquè és un aspecte que no domino gens i tinc moltes altres coses en què pensar. Per això, el programa continua sent gairebé tan petit com quan va començar.

Aleshores, per què no plego? Doncs perquè em continua agradant anar a la ràdio, m’hi trobo a gust, a Ràdio Silenci em tracten bé, m’han ajudat moltíssim en diversos projectes i valoren “Guitarra, baix i bateria” en la seva justa mesura. L’hora que passo amb l’Edgar a l’emissora és un dels moments més tranquils i agradables de la setmana. També m’agraden els comentaris que m’arriben de tant en tant, les col·laboracions i la gent que em proposa coses. Sobre tot m’agrada que els meus discos sonin a algun lloc que no sigui casa meva.

En resum, continuarem fent soroll una temporada més, encara que sigui cada 15 dies. Gràcies per llegir el rotllo fins al final i per escoltar “Guitarra, baix i bateria”.

Ricky